17 Mart 2013 Pazar
Giresun Lezzetleri (Eğrice Pide)
Geçen haftayla hiç alakası olmayan sisli ve yağmurlu bir pazar gününde; yine Piraziz tarafında Eğrice Pide adlı mekandayız.Tarih 17 Mart 2013.Masamıza öncelikli olarak pide öncesi Giresun yöresel yemeklerinden "kiraz tuzlaması" ve yanında salata servis ediliyor.Bizce salata pide öncesinde pek uygun ve lezzetli olmuyor fakat kiraz tuzlamasının yöresellik ve lezzeti bakımından sunumda yer alması uygun düşüyor gibi.Pide öncesi çay ikramı alıyor,sohbeti koyulaştırıyoruz.Kıymalı ve karışık pidelerin tadına bakmayı tercih ettik.Kıymalı pide de önceliğimiz kıymanın kokusuz ve lezzetli olmasının yanısıra pide hamurunun da pişkin olmasıydı.Bizden bu anlamda tam not aldı.Karışık pide de tercihe göre kullanılan malzemeler gayet ustalıkla oranlanmıştı.Pide oldukça leziz ve iyi pişmişti.Kaşar peyniri de yeme keyfini arttırmıştı.Karışık pide bu haftayı 1-0 önde bitirdi :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Volkancığım,öncelikle seni bu sonradan gurmelik olayı için tebrik ederim!Mekanlar ve lezzetler işte şimdi hayat bulacak!
YanıtlaSil